Supermarketi Franca su trgovački lanac osnovan u sklopu mesne industrije DOO “Meso-promet ” koja je svoj rad započela 1990. godine. Otvaranjem male mesare, počinje rast i razvoj maloprodajne mreže u Crnoj Gori.

Supermarketi Franca, predstavljaju jedan od vodećih trgovačkih lanaca, sa 67 maloprodajnih objekata, koji već godinama ostvaruju pozitivne poslovne rezultate. Na tržištu Crne Gore predstavljaju simbol mjesta na kome se u svakom trenutku može pronaći najbolja ponuda svježeg mesa i suhomesnatih proizvoda vrhunskog kvaliteta, koji su osim na crnogorskom tržištu zastupljeni i na tržištu regiona i zemalja Evropske unije.

U maju 2023. godine Franca postaje sastavni dio maloprodajne mreže Mercator-CG u sklopu koje posluju i IDEA prodavnice. Kompanija Mercator-CG je dio Fortenova Grupe koja je najveća regionalna maloprodajna mreža sa više od 50.000 zaposlenih što je ujedno čini i najvećim poslodavcem u regionu.

Mercator-CG sa IDEA i FRANCA prodavnicama sada je najveći poslodavac u državi, sa više od 2.500 zaposlenih i najšire je rasprostranjen trgovinski lanac sa 188 objekata u svim crnogorskim opštinama.

Cilj nam  je da svojom ponudom proizvoda i usluga stvorimo najbolje uslove za potrošače, kao i da uz stručne i motivisane radnike pružamo vrhunsku uslugu i prijatnu kupovinu potrošačima u ugodnom okruženju.